Over ZelvePost

Sinds 2017

De wereld ontwikkelt zich razendsnel en online ontplooit zich een heel nieuw netwerk waardoor men tegenwoordig in een muisklik contact heeft. Het is gemakkelijk, bruikbaar en bijzonder laagdrempelig: iedereen stapt in. Wie je ook bent en waar je ook bent. Maar, is dit contact wel zo persoonlijk? Schiet het zijn doel niet stiekem voorbij? Is de waarde van een digitale groet wel net zo groot als een handgeschreven?

 

Wij van ZelvePost vroegen ons dit in oktober van 2017 eens hardop af. Beide net jarig geweest te zijn bekeken we onze woonkamer. Met de slingers weer op zolder was er weinig meer zichtbaar van het feestgedruis. Het waren de kaartjes op de schoorsteenmantel die ons nog dagelijks herinnerden aan de lieve berichten en wensen die ons gestuurd zijn. Regelmatig trok er ééntje onze aandacht en dan lazen we weer even het persoonlijke bericht dat iemand voor ons had geschreven, op een gekochte kaart, met een aangeschafte postzegel en op een brievenbus gedaan die negen van de tien keer ook niet meer op iedere hoek van de straat staat. De tekst, de kaart en het versturen: de afzender had er moeite voor gedaan. Voor mij! De app’jes, mailtjes en felicitaties op Social Media-kanalen waren we al lang weer vergeten..


In het najaar van 2016 was mijn vriend voor langere tijd werkzaam in het buitenland. Persoonlijk contact was beperkt en kaartjes schrijven bleek een leuke toevoeging. Maar wat voor kaartje ik ook kocht, het dekte nooit helemaal de lading. Er was geen sprake van 'succes' en ook 'sterkte' was niet wat ik zocht, dus ik ging zelf aan de slag met potlood en gum. Toen ik één van mijn creaties op social media deelde, kwam het verzoek of ik 'die betreffende kaart' ook voor iemand anders kon maken. Dat verzoek kwam steeds vaker.

 

Mijn vriend zijn droom was om ooit een keer een klein bedrijfje op te zetten, puur voor de uitdaging en de afwisseling. Nadenken over vraag en aanbod, productieproces, marketing, etc. Je raadt het al, mijn wenskaarten gingen in de verkoop. 


 

Nog voordat wij in 2017 een handtekening plaatsten bij de KvK, hebben we goed nagedacht over onze visie. Waar liepen wij als consument tegen aan en wat kunnen wij bijdragen als bedrijf. Als eerste moesten de teksten uniek en passend zijn. Het gaat om eenvoud, maar wel overgedragen op een milieubewuste manier. Daarnaast moest de prijs van een enkele kaart dusdanig zijn, dat wij het 'ouderwetse kaartjes sturen' een nieuwe boost konden geven. Wij kwamen uit op een wenskaart voor € 1,00, gedrukt op FSC en EU label gecertificeerd papier, inclusief een 100% gerecyclede envelop. 


Een lokale ondernemer had per toeval een kaartenmolen te koop aangeboden, zonder verdere intenties ontstond hier de uitbreiding van webshop naar de fysieke winkel. De kaartenmolen mocht met onze kaarten in haar winkel. En zo volgden er meer.

 

Inmiddels is ZelvePost een mooie toevoeging binnen het kaartjes sturend Nederland. Wij verkopen via onze webshop aan iedereen die graag een aantal kaartjes thuis op voorraad wil hebben liggen en in ruim 20 winkels in de regio staan onze kaartenmolens te stralen. Deze groei was onverwacht en zo besloten wij iets terug te doen. 


 

Jaarlijks kunnen tienduizenden ouders de verjaardag van de eigen kinderen niet vieren, vanwege gebrek aan financiële middelen. Stichting Jarige Job helpt deze ouders door het gezin een verjaardag box te schenken. ZelvePost is vriend van Stichting Jarige Job en wij schenken per 10 verkochte wenskaarten in onze webshop of in de winkels, een verjaardagskaart voor in de box. Een kaartje die de ouders aan het jarige kind kunnen geven. 


Naast de wenskaarten, kwam er ook steeds meer belangstelling voor andere kaartjes. Op aanvraag ontwerp ik een uniek geboortekaartje voor de ouders, een unieke trouwkaarten voor een huwelijkskoppel of voor de gene die de sleutels van zijn of haar nieuwe huis heeft opgehaald. Ik ben altijd enorm vereerd dat ik mag bijdragen in dit proces en ik kan gerust zeggen: ik heb de mooiste tijdsbesteding die ik mij maar kon wensen. 


R E N S K E 

creatieve brein achter ZelvePost
ontwerpt | creëert | communiceert

 

 

"Mijn creativiteit heeft al voor veel bijzondere
ontmoetingen
gezorgd. De werking van de teksten,
die ik zelf bedenkt en waarmee ik me
tegelijkertijd
ook kwetsbaar opstel, brengt mij met mensen en
mensen
met elkaar in contact. Zelvepost is voor
mij een ingang bij mezelf en een
doorgeefluik van
inspiratie, motivatie en passie naar wie het maar wil." 

J O H A N 

administratieve spil van ZelvePost
administreert | registreert  | organiseert

 

"Ik heb altijd al from scratch een bedrijf op willen

zetten. Dat Zelvepost op ons pad kwam was een

unieke kans. Het is één groot avontuur dat mij buiten

mijn comfortzone laat bewegen, bruggen laat bouwen

en grenzen doet verleggen. De samenwerking tussen

Renske en mij is inspirerend. Het onze uitdaging om de
missie en visie achter
Zelvepost, voort te dragen.